Pintaperhot

Pupu Tupuna

Pupu on monen perhokalastajan mielestä mielestä maailman paras yleispintaperho. Eikä ihme. Se on sidos, jonka habitus ei jäljittele mitään yksittäistä hyönteislajia, vaan koko hyönteisfaunaa.  Vaikka Pupu Tupuna on alunperin puhtaasti lohiperhoksi ajateltu, se – koosta ja väristä riippuen – pyytää yhtä hyvin niin siikaa, taimenta, harjusta, rautua kuin kirjolohtakin.

Vältä kehnoja kopioita – tilaa Pupusi suoraan perhon kehittäjältä, Erä-Lehdosta.

1-2016-08-021


Pupu Tupunoita sidomme sekä pehmeästä, että kovemmasta foamista (HC).
HC Pupu kelluu hieman korkeammalla ja pidempään vettymättä, kuin pehmeästi foamista sidottu versio. Se kestää myös kalan hammasta paremmin. Toisaalta kala saattaa sylkeä kovemman sidoksen hieman nopeammin suustaan, kuin ”pehmo-pupun”.

Soft-foamista sidottuja Pupuja on saatavilla alla olevan kuvan mukaisissa väreissä: musta, valkoinen, lila, pinkki ja chartreause – vahvuuksissa 4-8mm.

Pehmo-pupu 2,90€ kpl

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

HC Pupu Tupunoita saatavana alla olevan kuvan väreissä – vahvuuksissa 2,2 – 8 mm (pl. sininen, jota vain 4 ja 6mm). Halutessasi saat Puput myös fluorivärilangoilla (chartreause, pinkki, oranssi) sidottuina. Kts. TILAAMINEN

HC Pupu Tupuna (2,2 – 7 mm) 3,20€ kpl
HC Suur-Pupu (8 mm) 3,90€ kpl

P4230542

Nalle Puh 5,90€ kpl

Alkuperäisreseptin mukaisella (CITES-todistetulla) karhunkarvasiivellä.

p2070117

Simo Lummeen 60-luvulla kehittämä vesiperhon jäljitelmä, Nalle Puh, on kansallisperhomme. Se on edelleen monen perhokalastajan suosikki rikkonaiseen veteen. Saatavana myös vaalean vihreänä (Honey Puh) ja mustana (Dark Puh) versiona.  

Klinkhåmer Special 3,00 kpl

Hans Van Klinkenin kehittämä Klinkhåmer on kiusallisen tehokas kalvoroikkuja. Kuvassa kolme Erä-Lehdon suosikkia.

P2270332
Lohi-Klinkki 3,00 kpl
Lohi-Klinkki on erinomainen vaihtoehto Pupu Tupunalle, hämärissä ja/tai kun vesi on kylmää. Silloin lohet eivät jaksa kiinnostua korkealla kelluvista sidoksista.

April Orange 2,90 kpl

April Orange on tehokas vastakuoriutuneen hankikorrin jäljitelmäSaatavana myös mustana, munivaa korentoa jäjittelevänä versiona.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Skater 2,90 kpl

Skater on tehokas perho silloin, kun kalat eivät passiivisina kelluvia pintaperhoja kelpuuta.

P2170193

Vaaksiainen 4,90€ kpl

Lappiin ei kannata kalalle lähteä, ilman vaaksiaisjäljitelmiä. ”Daddy Long Legs” on, etenkin loppukesästä, eteläisemmässäkin Suomessa vastustamaton pintaperho paljon nähneille kaloille. PS: Suurin Suomen Lapista vaaksiaisella saamani taimen painoi 4 kg.

Rotikka 2,90€ kpl

Häkilättömästä, matalalla kelluvasta, Rotikasta on tullut Pupu Tupunan ohella suosituin pintaperhosidoksemme. Jatkoperällisenä se on erityisen hyvä paljon kalastetuilla kohteilla: koukku ei ole tavanomaisessa kohdassa,  joten sidos hämää myös varovaisia, useasti koukutettuja taimenia.

Tämä, tarkoituksella hieman suttuiseksi sidottu, vesiperhon jäljitelmä kelluu foamrunkonsa ja kelpaa iltahämärissä viistättämällä myös emergentistä. Sitä voi käyttää myös uppoperhona, jolloin rotikka jäljittelee munivaa naarasta. Jotkut käyttävät perukkeessa pientä haulia, jolloin rotikka lähtee nykäisystä sukeltamaan luonnollisen oloisesti kohti pohjaa. Sukellutuksen jälkeen foamirunko nostaa perhon takaisin pintaa kohti.

Musta Hankirotikka on puolestaan erinomaisen hyvä munivan hankikorrin jäljitelmä ja saa varovaisenkin kalan iskemään.

Rotikka on todellinen monitoimisidos!

Värit: Chartreause, Oliivi, Tan, Ruskea ja Keltainen.
Koukku: BG-08 #16 ja jättirotikat #12 tai14.

  • Jätti-Rotikka on 4-5 mm foamista sidottu, 3-4 cm mittainen, suurten vesiperhoslajien jäljitelmä, joka on varsinainen täky loppukaudesta.

M.E.V

M.E.V on korkealla kelluva pintaperho, joka on parhaimmillaan juuri kuoriutuneiden hankikorrien pöristellessä veden pinnalla – se on tuolloin monesti myös ainoa sidos, jonka taimenet huolivat. Perho kalastaa hyvin myös kesäaikaan ja sitä voi käyttää skaterin tapaan.

3,20 kpl

Elkhair Caddis on aktiivisen kalastajan vesiperhojäljitelmä. Se pyytää parhaiten kun sille antaa pientä liikettä. Saatavana useissa eri väreissä ja eri kokoisina – sekä tummalla, että kuvan vaalealla wapitisiivellä.

3,30 kpl.


EDELLÄ VAIN MUUTAMIA ESIMERKKEJÄ SUOSITUIMMISTA SIDOKSISTAMME. LÄHES KAIKKIA MUITAKIN PINTAPERHOMALLEJA SAATAVILLA. OTA YHTEYTTÄ.

%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close